Η CYMA ΑΕ ιδρύθηκε το 1996 και δραστηριοποιείται με επιτυχία στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων πληροφορικής, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Μέσω αποκλειστικών συμβάσεων με τους δημοφιλέστερους Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς στην Ελλάδα, η CYMA ΑΕ παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών συστημάτων εκπομπής και εγκαταστάσεων.

Από το 2000 έως και σήμερα, η CYMA ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της αμυντικής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα η εταιρία συμμετέχει στην υλοποίηση έργων του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορούν συστήματα επιτήρησης και ασύρματης μεταφοράς εικόνας (video) και δεδομένων από επίγεια και εναέρια μέσα. Η εταιρία επεκτείνεται και διευρύνει με τα έργα αυτά την υψηλή της τεχνογνωσία στο χώρο των συστημάτων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογιών επιτήρησης.

Η CYMA ΑΕ από τον Οκτώβριο του 2008 συνεργάζεται με την WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ για την διερεύνηση και οριστική επίλυση παρεμβολών στα δίκτυα GSM, DCS και 3G (UMTS) σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας άνω του 96% (η παρεμβολή εντοπίστηκε και πραγματοποίηθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για τον τερματισμό της).

Η CYMA ΑΕ, εκμεταλλευόμενη την πολυετή εμπειρία των μηχανικών της αναλαμβάνει την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής μικροκυματικών ζεύξεων, κεραιοσυστημάτων και υποδομών σταθμών βάσης για τους πελάτες της (εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς).

Η εταιρία διαθέτει αξιόπιστο δίκτυο για την αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών της, που αποτελείται από 35 εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Το δίκτυο των συνεργατών μας εμπλουτίζεται από 10 πιστοποιημένους από την Miller μηχανικούς — αναρριχητές, εφοδιασμένους με κατάλληλο εξοπλισμό, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ασφαλή πραγματοποίηση εργασιών σε μεγάλα ύψη (πυλώνες, ιστοί κα).

Επιπλέον, η συνεργασία της CYMA ΑΕ με κατασκευαστικούς Οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιτρέπει στην εταιρία να παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσιών, γεγονός που την καθιστά ανταγωνιστικότερη και αποδοτικότερη.

Μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρίας επενδύονται στην αγορά πιστοποιημένου εξοπλισμού μετρήσεων, και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της.